De ce au fost decise primele măsuri de relaxare mai devreme?

Premierul Florin Cîțu a explicat la Digi24 de ce vor fi luate primele măsuri de relaxare mai devreme. S-a decis renunțarea la obligativitatea măștii în spațiile deschise, cu excepția zonelor aglomerate. De asemenea, va fi ridicată restricția de noapte începând cu 15 mai.

„Am avut mai multe scenarii, am discutat și cu domnul președinte și am zis să extindem puțin indicatorii la care ne uităm și dacă vom avea rezultate mai bune la acești indicatori, vom lua măsurile mai devreme. A fost un cumul de factori, dar am văzut că a mers mai bine valul 3 decât ne așteptam. Rata de pozitivare scăzut mai rapid decât ne așteptam, în corelație cu campania de vaccinare mai bună. Avem deja, de câteva zile, peste 100.000 de persoane care se vaccinează zilnic și în acest context am spus că e momentul să luăm această decizie”, a spus Premierul.

Cîțu a pus accentul pe faptul că deși au fost luate aceste măsuri de relaxare, oamenii trebuie să continue să se vaccineze.

„Am reușit să luăm această măsură mai repede pentru că românii au înțeles să se vaccineze. Dacă vrem să avem următoarele etape de relaxare trebuie să ne vaccinăm, altfel va fi mai grea revenirea la normalitate. Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât revenim mai repede la normalitate”, a spus el.

Starea de alertă rămâne în vigoare. În urma ședinței CNSU, vom afla ce se întâmplă între 15 mai şi 1 iunie.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment