Se dorește revenirea la normalitate începând cu 1 iunie

Se dorește revenirea la normalitate.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, în cadrul ședinței de guvern, actele normative adoptate. De asemenea, a precizat că vineri va avea loc o nouă ședință a comitetului interministerial în vederea revenirii la normalitate, începând cu 1 iunie.

Principalele declarații ale lui Florin Cîțu:

  • Am aprobat programul de convergență a României. Avem strategia fiscal-bugetară, programul de convergență și vom avea PNRR. În toate sunt reforme. Important, acest plan de convergență apare înaintea aprobării PNRR, ceea ce înseamnă că acest guvern dorește reforme. Am avut o discuție cu miniștri despre PNRR și ce vom vorbi săptămâna viitoare la Bruxelles. Le-am cerut din nou implicare.
  • Vineri o să fie ședință a comitetului interministerial de relaxare, propuneri pentru redeschiderea restaurantelor. Una dintre ele este deschiderea pentru cei vaccinați. Vedem că fiecare țară are un mod de motivare a populației pentru vaccinare. Cred că este normal să beneficiezi de ridicarea restricțiilor, pentru cei vaccinați.
  • Nu este nevoie să vină guvernul să împingă lumea de la spate, să facă campanii de promovare pentru vaccinare. Noi am făcut centre, am adus doze.
  • Cel mai bun stimulent pentru vaccinare este revenirea la normalitate, fără mască, fără restricții.
  • Noi am oferit companiilor centre de vaccinare în companie. Mai avem o propunere, ca în birourile companiilor să nu se mai poarte mască, dacă toată lumea e vaccinată.
  • Nu vom ridica restricții dacă nu ajungem la cinci milioane de vaccinați. Dar eu cred că dorința de vaccinare este mare.
  • Altă propunere în comitetul interministerial: evenimente private numai cu persoane vaccinate, de la 1 iunie.
  • Revenirea tuturor copiilor la școală: cred că e important să avem tot personalul din învățământ vaccinat, ca să fim pregătiți.
  • Raportul GRECO pentru România: Tot raportul spune că suntem pe drumul cel bun și trebuie să continuăm reformele începute. Am oprit răul și am inversat efectele negative ale reformelor inițiate de vechea guvernare. Suntem în plin proces de reformă a legilor justiției. Ceea ce pot să spun e că în acest guvern legile justiției nu vor mai fi abuzate.
În cadrul unei conferințe de presă, premierul a mai adăugat că vineri va merge la comitet cu propunerea ca de la 1 iunie să fie reluate atât evenimentele private, cât și cele publice doar pentru persoanele vaccinate.
 „Noi avem certificate de vaccinare, vom face Campionatul European de fotbal în România pentru persoanele vaccinate. Toți organizatorii de evenimente cu care am discutat au fost de acord să facă evenimentele doar cu persoane vaccinate (…) O propunere pentru vineri: să avem evenimente private doar cu persoane vaccinate, de la 1 iunie”, a spus premierul Florin Cîțu.

0 Comment

Leave a comment