Voiculescu: Bucureștiul nu se carantinează de Paști

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că Bucureștiul nu se carantinează de Paști. De asemenea, a subliniat faptul că niciuna dintre deciziile anunțate de Guvern nu se schimbă.

„Bucureștiul NU se carantineaza de Paști.
S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.
Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală.
Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.
Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a scris ministrul Sănătăţii pe Facebook.

În același sens, și prefectul Capitalei, Alin Stoica a precizat că situația pentru București nu se schimbă.

„Nu am programat o şedinţă. Ordinul respectiv nu schimbă situaţia. Avem aprobate măsuri pe care le vom aplica în continuare, conform ultimei hotărâri. Dacă DSP/INSP vor face alte propuneri, le vom discuta. Însă acum trendul ratei de infectare este în scădere, aşadar măsurile aplicate funcţionează”, a spus Alin Stoica, potrivit Agerpres.

Toate aceste precizări au fost aduse ca urmare a publicării noului ordin privind carantinarea unor localități, în Monitorul Oficial. Astfel, nivelul de testare pentru COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment