Cîțu respinge ideea unui lockdown de 2 săptămâni

Premierul Florin Cîțu respinge ideea existenței unui lockdown. Afimația a venit ca răspuns pentru secretarul de stat, Andreea Moldovan, care a spus că „două săptămâni de carantină națională ar face minuni”.

„Am avut o discuție cu doamna secretar de stat și vă dădea un exemplu teoretic. Anul trecut, toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, pentru că asta era discuția despre virus. Trebuie să stai în casă 14 zile pentru a scăpa de virus, era o discuție teoretică, nu era o discuție ipotetică, nu era o propunere”, a spus Florin Cîțu.

„Ca să vă răspund mai clar, nu luăm în calcul o carantinare, m-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown generalizat în România. Mergem în direcția relaxării, dar cu această condiție, să ne vaccinăm cu toții. 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse”, a adăugat el.

Întrebat la ce să se aștepte oamenii de la 1 iunie, Florin Cîțu a anunțat că „cel mai simplu ar fi să relaxăm măsurile pe care le-am luat acum o săptămână”.

„Vă dau două orizonturi, 1 iunie – cu 5 milioane de persoane vaccinate, adică aproape 35% din populație, și finalul lunii iulie – când o să avem 10 milioane de persoane vaccinate, asta înseamnă 70% și atunci o să putem să vorbim de o relaxare și mai mare”, a subliniat premierul.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment