Cîțu: sunt parlamentari, fac legi, dar nu respectă legislația

Premierul Florin Cîțu i-a criticat pe cei care nu respectă regulile și legislația și care prin acțiunile lor pun în pericol sănătatea celor din jur.

„Am văzut și eu imaginile cu ce s-a întâmplat weekend-ul trecut în cluburi și în stațiunile montane. Sunt foarte supărat să văd ca există o minoritate printre concetățenii noștri care încă nu vrea să respecte regulile. Bineînțeles că implicațiile sunt pentru majoritate. De aceea am decis ca astăzi (luni – n.r.) să am o întâlnire cu primarul general al Capitalei și primarii de sectoare să discutăm puțin despre situația din București. La ora 4 (16.00 – n.r.) o să am o discuție online cu toți prefecții, iar mâine (marți – n.r.) o să am o discuție cu Asociația Consiliilor Județene și cu Asociația Municipiilor din România”, a spus Florin Cîțu.

„Există particularități pentru fiecare județ, municipiu în parte. Mă aștept ca pe lângă discuțiile despre buget, să vină și cu soluții pentru situația dificilă prin care trecem. Este vorba despre o minoritate, pentru că nu toate restaurantele și nu toate cluburile nu respectă regulile. Sunt doar câteva și vă spun că acolo unde nu se respectă legea voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege. Din păcate, avem și parlamentari care îndeamnă, instigă la nerespectarea legii. Aici cred că este vorba despre o problemă morală – sunt parlamentari, fac legi, dar nu respectă legislația. Nu am nimic cu protestele, sunt liberal, sunt oameni care mă înjură, vor să protesteze, dar să poarte mască”, a adăugat el.

Referitor la evenimentele care ar putea fi organizate în această vară, premierul a spus că trebuie „să ne concentrăm pe situația de azi. Dacă nu gestionăm această situație împreună, nu vom putea discuta de concerte la vară. Avem cele mai relaxate reguli din UE. Să le respectăm pe acestea! Să ne concentrăm pe ce avem, să rezolvăm situația de acum! Dacă nu rezolvăm această situație, nu putem discuta despre nimic la vară”.

Sursa foto

0 Comment

Leave a comment