Se reevaluează Magistrala 6 până la aeroportul Otopeni

Se reevaluează Magistrala 6 până la aeroportul Otopeni. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a venit cu precizări referitoare la feizabilitatea proiectului.

„Magistrala 6 se face. Se va face cel puțin până la Sectorul 1, faza 1 până la Băneasa. Despre sectorul care vine de la Băneasa până la aeroport suntem într-un proces de reevaluare la nivelul ministerului, pentru că trebuie să vedem exact fezabilitatea proiectului, dacă forma este cea mai bună, pentru că vom avea un terminal care va prelua, conform studiului de fezabilitate din 2008, întreg traficul aeroportului, va fi undeva la trei kilometri în partea cealaltă a pistelor, iar metroul, așa cum e proiectat, nu se leagă acel terminal”, a spus Cătălin Drulă, potrivit Mediafax.

Ministrul a mai precizat că durata călătoriei cu trenul este de doar 20 de minute.

„În momentul în care avem un tren care face 20 de minute, metroul, așa cum e proiectat, ar face 35 de minute și s-ar opri de 14 ori și nu s-ar lega de noul terminal. Sunt niște semne de întrebare în legătură cu această investiție, pe care le reevaluăm. Iar în București sunt nevoi foarte mari de metrou pe niște magistrale care ar avea o încărcare poate și de zece ori mai mare, cum sunt M5 și M4”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Sursa Foto

0 Comment

Leave a comment