PSD: moțiune îndreptată împotriva ministrului Sănătății

Deputații PSD au îndreptat o moțiune împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Ei îl acuză de gestionarea defectuoasă a crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus. De asemenea, deputații PSD au enumerat în moțiune o serie de lucruri pe care ministrul ar fi trebuit să le facă după preluarea mandatului.

„De o lună și jumătate, în loc de măsuri rapide, viguroase, care să vină și să corecteze tot ce ați criticat atunci când erați în Opoziție, românii au primit un pachet cu acuze despre trecut și altul cu promisiuni despre viitor. Nimic despre prezent! Nimic despre cum rezolvăm problemele acum”, au scris deputații PSD într-o moțiune îndreptată împotriva ministrului Sănătății. Moțiunea este denumită „Incompetența și lipsa de asumare UCID! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor!”.

În moțiune, PSD îl acuză pe ministrul Sănătății că nu a contribuit cu nimic la îmbunătățirea procesului de testare.

„Nu a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul ușor al cetățenilor la testare PCR sau cu teste rapide!

Nu a inclus medicii de familie și alte structuri sanitare, cu excepția UPU, pentru realizarea de teste rapide și raportarea cazurilor identificate în platforma unică!

Nu a stabilit procedura de testare a elevilor și profesorilor!”, se arată în textul moțiunii.

De asemenea, ministrul este acuzat că nu a făcut nimic din ceea ce îi reproșa lui Nelu Tătaru că nu face.

„Ați evaluat clădirile mari de spital din România? Ați venit să ne spuneți adevărul bazat pe dovezi și apoi să prezentați un plan pentru fiecare dintre ele? Să vedeți dacă se poate face ceva?

Nimic din ceea ce îi cereați fostului ministru Tătaru să facă – urgent!, nu a fost făcut de actualul ministru Vlad Voiculescu!”.

PSD mai spune că singura realizare a lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății, este că și-a schimbat poza de profil pe Facebook.

„În România, cu Voiculescu la Sănătate, nu s-a făcut nimic! Au fost irosite zile și săptămâni esențiale! Singura acțiune notabilă, făcută de ministrul Voiculescu în acest răstimp, a fost să-și schimbe poza de profil de la contul de pe Facebook. Atât a fost în stare ministrul Voiculescu, în timp ce omologii săi din Europa TESTAU MASIV pentru redeschiderea școlilor în siguranță!”

Sursa foto

0 Comment

Leave a comment