Astra Giurgiu, aproape de excluderea din Liga 1

Trei jucători ai Astrei Giurgiu sunt acuzați că ar fi apelat la o terapie interzisă, totul întâmplându-se la o clinică din București. Este vorba despre fotbaliștii Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto.
Conform gsp.ro, Ioniță a recunoscut la ANAD (pe 14 ianuarie, la comisia de audieri) că a folosit o terapie de vitaminizare interzisă în fotbalul profesionist.
În acest moment, Astra riscă mult – se poate ajunge chiar și la excluderea din Liga 1, în timp ce fotbaliștii implicați în acest scandal se așteaptă să fie suspendați (rămâne de văzut pe ce durată).
 
În luna septembrie a anului trecut, Ioniță, Sato și Fatai au apărut în fotografiile postate de o clinică privată din București în timp ce primeau vitamine intravenos.
Acest gen de tratament este interzis de Agenția Antidoping (ANAD), iar de aici și până la demararea unei anchete a mai fost un singur pas.
Pentru că ar fi recunoscut dopajul, Ioniță va putea beneficia de o reducere semnificativă a suspendării, de 75%. Astfel, fotbalistul de 26 de ani va primi, cel mai probabil, o pedeapsă de 12-15 luni.
Dacă cei trei jucători vor fi găsiți vinovați (pe 4 februarie ANAD va anunța verdictul), Astra poate fi exclusă din Liga 1.

0 Comment

Leave a comment