Va fi construită o nouă stație de metrou la suprafață

Ministerul Transporturilor și Metrorex au semnat un contract de finanțare pentru construcția unei noi stații de metrou la suprafață, între actuala stație Berceni și Șoseaua de Centură, conform Agerpres.

Programul presupune construirea unei noi stații de metrou supraterane la standarde europene și îmbunătățirea infrastructurii existente prin prelungirea liniei existente cu 1,6 km. Proiectul ar trebui finalizat în 4 ani și 7 luni. Valoarea totală este de aproximativ 215 milioane de lei, 180 de milioane de lei reprezintând fonduri europene nerambursabile.

Potrivit unui comunicat al ministerului, proiectul este în concordanţă cu strategia de dezvoltare a reţelei de metrou şi a făcut obiectul mai multor analize, atât la nivelul Ministerului Transporturilor, cât şi la nivelul Consiliului General al Primăriei Capitalei, al Consiliului Judeţean Ilfov şi al Primăriei Sectorului 4. Procedurile de derulare si urmărire a contractului vor fi executate de către Primăria Sectorului 4, iar Metrorex va asigura asistența tehnică.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment