Directorul Spitalului Județean Sibiu a demisionat

Managerul Spitalului Judeţean Sibiu, Liliana Coldea, a demisionat din funcţie, miercuri, la cinci zile de când vicepremierul Raluca Turcan i-a cerut acest lucru.

„Astăzi, 18 noiembrie 2020, la ora 12:52, a fost înregistrată demisia cu nr.19002/18.11.2020 a doamnei dr. Coldea Liliana din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, din motive personale, începând cu data de 19.11.2020. Imediat ce vom emite dispoziția cu desemnarea unui manager interimar până la ocuparea postului prin concurs, o vom transmite presei”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, potrivit Mediafax.

Demisia directorului Liliana Coldea fusese cerută încă de vineri de vicepremierul Raluca Turcan, însă până acum nu a renunţat la funcţie.

Consiliul Judeţean va numi un manager interimar, până la ocuparea postului prin concurs.

Prefectura Sibiu, DSP, dar şi Spitalul Judeţean au fost acuzate că nu au luat la timp măsuri pentru limitarea pandemiei şi pregătirea unităţilor medicale, ajungânu-se, astfel, la o incidenţă mare a cazurilor de coronavirus, fiind necesară impunerea carantinei în oraş pentru 2 săptămâni.

Aseară, președintele Klaus Iohannis spunea despre situația de la Sibiu, în contextul deciziei întârziate de a impune carantina, că „acolo lucrurile s-au mișcat prea încet”.

„Persoane cu putere de decizie au fost fie eliberate din funcție, fie au renunțat la funcție și cu siguranță se vor găsi alții care lucrează mai concret, mai aplicat și mai eficient”, a completat șeful statului, în conferința de presă de la Palatul Cotroceni.

Judeţul Sibiu are cea mai mare rată de infectare, din țară, de 9 la mia de locuitori, iar orașul Sibiu avea marți o rată de 13,63.

Sursă foto

 

0 Comment

Leave a comment