Guvernul anunță creșterea numărului de paturi la terapie intensivă

Guvernul Romaniei a facut un anunt foarte important prin primul-ministru Ludovic Orban, acesta afirmand ca saptamana aceasta urmeaza sa creasca numarul de paturi pentru terapie intensiva cu inca 200 de locuri, astfel ca se va ajunge la 1500 de locuri, in conditiile in care peste 1100 de oameni sunt internati.

Guvernul Romaniei vrea sa creasca si mai mult capacitatea de tratare a romanilor la terapie intensiva in perioada urmatoare din cauza faptului ca foarte multi romani infectati ajung in situatia de a avea nevoie de ingrijire de acest gen, ceea ce reprezinta o problema serioasa pentru autoritati.

“Am discutat despre creșterea capacității de tratare în secțiile de Terapie Intensivă. Am analizat posibilele soluții. Obiectivul nostru este ca într-o săptămână să creștem cu peste 200 de locuri numărul de locuri din secțiile de Terapie Intensivă. De asemenea, pregătirea noilor secții de Terapie Intensivă ale spitalelor care intră în funcțiune să fie extrem de riguroasă.

Am inventariat spitalele care urmează să intre în dispozitivul de luptă anti-Covid, în cursul zilei de mâine, cel târziu poimâine va fi emis ordinul ministrului Sănătății cu privire la aceste noi unități spitalicești care vor pune la dispoziție paturi de terapie intensivă.

Derularea verificărilor făcute de echipele comune DSP și Inspectorate pentru Situații de Urgență, de asemenea cu sprijinul tehnic al ISCIR și CNCIR pentru a verifica conformitatea cu reglementările a funcționării instalațiilor de alimentare cu oxigen, a instalațiilor de alimentare cu vacuum, cu aer comprimat și de asemenea situația alimentării cu oxigen. Pentru că și aici ne confruntăm cu o creștere dramatică a cantității de oxigen consumată și spitalele trebuie să facă toate eforturile pentru a avea toată cantitatea necesară pentru tratarea pacienților”, a declarat Ludovic Orban.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment