Orban a declarat elaborarea unui plan de conformare pentru managerii spitalelor

Ludovic Orban a declarat că va fi elaborat un plan de conformare pentru managerii de spitale. De asemenea, a vorbit despre planul de verificări  pe care DSP le-a efectuat în secțiile de ATI și despre creșterea capacității de tratare a pacienților care au nevoie de terapie intensivă.

„La primul subiect am discutat foarte clar ce urmărim: conformitatea cu reglementările privind funcționarea secțiilor de terapie intensivă. În urma acestor controale, o să existe un plan de conformare care să fie adus la cunoștința managerilor. Orice lucrare de reparație, orice achiziție, orice moderanizare necesară va fi inclusă în acest plan. Am discutat posibilitatea de a deconta toate aceste cheltuieli prin finanțare europeană nerambursabilă. La al doilea subiect, am discutat pe fiecare județ câte paturi ATI sunt, câte sunt disponibile, despre situația personalului și a posibilității de recrutare de personal. Va fi crescută capacitatea de tratare prin includerea a noi spitale care vor deveni suport COVID”, a declarat Orban.

„Planul pe săptămâna asta prevede o creștere a capacității cu cel puțin 200 de paturi. Sunt soluții pe care le-am gândit pe fiecare regiune. Pe București am discutat mai multe soluții, am discutat și de ventilatoare. O să asigurăm tot cee necesar, ventilatoare, injectomate”, a adăugat el.

Ludovic Orban a menționat și că sunt dispuși să asigure contracte de mentenanță și service pentru instalații, astfel încât să nu existe probleme legate de buna lor funcționare.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment