Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitate parlamentară

Deputatul Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, a rămas fără imunitate, după votul de marți din plenul Camerei Deputaţilor.

Astfel, pentru solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul deputatului Nicolae Bănicioiu s-au înregistrat 202 voturi ”pentru” și 12 ”împotrivă”.

Bănicioiu, susțin cei de la DNA – ar fi primit de la doi oameni de afaceri aproximativ 4 milioane de lei, adică aproximativ 800.000 de euro, șpagă. Totul, în perioada în care a fost ministru.

Deși votul a fost secret, cu bile, atât deputații PSD, cât și cei de la PNL, USR și PMP au anunțat că vor vota la vedere, în favoarea ridicării imunității.

Și UDMR a anunțat că votează pentru ridicarea imunităţii lui Bănicioiu, a anunţat liderul acestui grup parlamentar, Benedek Zacharie. Deputatul Ana Birchall a anunţat, la rândul său, că va vota pentru ridicarea imunităţii.

Prezent şi el la şedinţa Comisiei juridice, Nicolae Bănicioiu a declarat că toate acuzaţiile la adresa sa sunt ”minciuni”.

„Sunt nişte minciuni. (…) Poziţia mea este foarte clară. Eu vreau să ajungem cât mai repede cu discuţia pe fond. Până acum nu am fost audiat, nu înţeleg de ce nu am fost audiat. Mi-a spus doamna avocat şi înţeleg din multe păreri juridice că puteam fi audiat de câte ori era nevoie. Nu mai candidez. Să stea lumea liniştită. Vreau eu să lămurim practic chestiunea asta şi văd cum e posibil totuşi ca în România denunţătorul să fie crezut absolut oricând, dar să rămână cu tot, să i se ofere protecţie, imunitate şi orice. Pot să-mi ia imunitatea şi orice că oricum le-am dat-o eu”, a spus Bănicioiu.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Scutea, a trimis Camerei Deputaţilor, miercurea trecută, o scrisoare prin care transmite solicitarea DNA în vederea exercitării dreptului de a cere urmărirea penală faţă de deputatul Nicolae Bănicioiu, fost ministru. Faptele de care este acuzat s-ar fi petrecut în perioada 2012-2014 şi 2014-2015, când Bănicioiu a fost ministru.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment