Angajații Senatului primesc spor la salariu pentru „uzura prematură a organismului”

Angajații Senatului României primesc sporuri pentru că își uzează organismul prematur și sunt afectați de undele electromagnetice care se propagă prin clădire.

Astfel, șefii din instituțiile publice au ajuns să primească din sporuri mii de lei la salariu, în timp ce subalternii câteva sute de lei.

Mii de angajaţi de la Parlament primesc lunar un spor de 15 la sută din salariu pentru condiţii vătămătoare. Potrivit informaţiilor oficiale primite de Digi 24 de la Camera Deputaţilor şi Senat, în primul rând, funcţionarii de aici sunt afectaţi de undele electromagnetice care se propagă prin clădire.

George Dumitrică, secretar general adjunct Camera Deputaţilor, a declarat că aceste unde se simt și că au „o acțiune asupra organismului uman”: „În funcţie de zonele în care lucrezi se propagă şi se simt. Se simt!!! Ele au o acţiune asupra organismului uman. Nu în toată clădirea dar într-o zonă destul de mare, pentru că vorbim de reţele electrice care îmbracă întreaga structură a Palatului Parlamentului”.

“Așa este legislația”, s-a mărginit să declare, pentru Digi 24, Izabela Chencian, secretar general al Senatului.

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a menționat că în momentul în care va avea o “părere consolidată” despre acest subiect o va comunica. “Este adevărat, în administraţie trebuie făcută o evaluare severă, aş spune eu, dar înainte ca această evaluare să fie făcută, părerea mea e că nu fac decât să transmit nişte informaţii care să inflameze lucrurile, fără să vin şi cu soluţia imediată”, a mai spus Violeta Alexandru.

Documentul oficial mai arată că activitatea funcţionarilor presupune o suprasolicitare nervoasă și că există şi condiţii de muncă ce pot duce la uzura prematură a organismului.

Sporul de 15% pentru condiții vătămătoare adaugă la salariul unui secretar general 3.030 de lei. Un secretar general adjunct încasează 2.852 de lei, un director general 2.315 lei iar un şef de serviciu 1.784 de lei. Cel mai mic spor îl ia un muncitor necalificat: 285 de lei, mai scrie Digi24.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabonţ”, instituția care stabilește factorii de risc în baza cărora funcționarii parlamentari primesc sporul, nu au răspuns întrebărilor Digi24.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment