Ceartă între PNL și USR. Cine atacă la CCR numirile de la Consiliul Legislativ?

PNL și USR se ceartă pe contestația de la CCR, în vederea numirilor de la Consiliul Legislativ.

Printr-un comunicat de presă, PNL a anunțat că vor depune o sesizare la CCR referitoare la neconstituționalitatea alegerii lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ.

În comunicatul de presă este descris că „Grupul parlamentar PNL va depune o sesizare la CCR referitoare la neconstituționalitatea alegerii domnului Florin Iordache, în fruntea Consiliului Legislativ. PNL are numărul necesar de semnături pentru atacul la CCR și dorim să venim în sprijinul colegilor de la USR, care nu au matematic numărul necesar de semnături. Nu am primit o solicitare scrisă sau verbală pentru semnături, motiv pentru care colegii juriști vor depune rapid sesizarea la CCR”.

Replica celor de la USR nu a întârziat să apară.

„USR anunță că va ataca la CCR numirile de ieri pentru că nu întrunesc numărul de voturi din legea 73/1993. După o oră și jumătate, liderul PNL Florin Roman anunță același lucru (PNL va ataca…) și se oferă prin presă „să ajute USR cu semnăturile”. Doar că hotărârile parlamentului pot fi atacate la CCR individual de orice grup parlamentar, nu e nevoie ca la legi de un număr de semnături. Deci n-are cu ce să „ne ajute” dl. Roman si știe foarte bine asta. Dar pentru ei totul nu e decat un joc de imagine, un tun de minciuni pus asupra USR”, a scris deputatul USR, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment