Un cerșetor român din Franța și-a donat toți banii pentru victimele inundațiilor. Acum este răsplătit de comunitatea din Nisa

Ion-Nelu Gioroiu, poreclit „Jojo”, are 52 de ani și de patru ani doarme pe străzile din Nisa. A făcut, însă, un gest cu care a impresionat toată comunitatea, iar acum este recompensat pentru omenia de care a dat dovadă.

Jojo, care trăiește din ce primește pomană și din vânzarea unei reviste editate de o asociație umanitară și-a donat toți banii pe care îi avea – adică 150 de euro – pentru victimele inundațiilor din Alpes-Maritimes, după ce zona a fost măturată de furtuna Alex. Bărbatul a spus că a fost impresionat de suferința acestor oameni și vrea să-i ajute atât cât poate el, potrivit 20minutes.fr.

Cea mai mare parte a sumei a adunat-o vânzând revista asociației Solidarity 06, editată în beneficiul persoanelor fără adăpost. În ultimul număr, revista prezintă și povestea lui Jojo, care spune că cele mai mari dorințe ale lui sunt să-și găsească un loc de muncă, să aibă o casă și să meargă la un curs de limbă franceză.

Toată comunitatea a fost impresionată de gestul românului, așa că acum își vede îndeplinite toate dorințele exprimate în articolul apărut în revistă. Primăria i-a oferit un loc de muncă la serviciul de curățenie, iar o persoană anonimă i-a pus la dispoziție o locuință prin intermediul unei asociații umanitare.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment