Scutirea de impozit pentru companiile HoReCa

Ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, a anunțat că a propus scutirea de la plata impozitului pentru firmele din domeniul HoReCa pentru tot anul 2020.

„Prin această măsură, de fapt, companiile care activează în domeniul HoReCa sunt scutite de plata impozitului specific pe întreg anul 2020”, a anunţat ministrul Cîțu, în ședința de guvern.

Ministrul Finanțelor a precizat care vor fi măsurile cuprinse în odornanța de urgență care vine în ajutorul companiilor din domeniul HoReCa.

„Este o ordonanţă mai lungă. Dintre măsuri cuprinse în actul normativ – înlesniri la plată pentru obligaţiile bugetare restante după data declarării stării de urgenţă, scutirea de la plata impozitului specific pentru HoReCa până la 31 decembrie, acordarea posibilităţii autorităţilor locale de a reduce impozitul pe clădiri, prorogarea termenelor pentru depunerea notificării privind intenţia de a restructura obligaţiile fiscale prevăzute de OG 6/2019, facilităţi fiscale acordate pentru pregătirea, organizarea şi desfăcurarea Campionatului European 2020”, a anunţat ministrul Florin Cîţu.

 

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment