Lista țărilor pentru care carantina e obligatorie la revenirea în țară

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat luni, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, că românii care se întorc din țări cu un indice de infectare COVID-19 mai mare decât al României, pot scăpa de carantină în ziua a opta, dacă fac un test COVID și e negativ. În același timp, Guvernul a publicat lista cu țările incluse în zona galbenă, pe care se află și Franța, Spania și Marea Britanie.
Cei care ajung în România din aceste țări vor sta în izolare pe o perioadă de 14 zile. Cu toate acestea, autoritățile au expus și câteva excepți. Dacă persoanele stau în România mai puțin de 3 zile și prezintă un test Covid negativ realizat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară, nu vor fi nevoite să stea în izolare.

Ţările din care se intră în carantină la domiciliu pentru 14 zile sunt: Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argentina, Guam, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franţa, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceză, Sint Maarten, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia, Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxembourg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria, Curaçao, Georgia şi Qatar.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment