Controlul Ministerului Finanțelor la Primăria Capitalei. Care a fost reacția Gabrielei Firea?

Controlul Ministerului Finanţelor a început la Primăria Capitalei în luna februarie. În urma acestuia, s-a descoperit că legea a fost încălcată în toate aspectele investigate, a anunțat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pe Facebook.

„Am promis! La începutul anului, în februarie, Inspecţia Economică din MFP a început un control la Primăria Municipiului Bucureşti. PMB a fost „ocolită” foarte mulţi ani de astfel de controale. Controlul a fost întrerupt pe perioada stării de urgenţă dar este definitivat acum. Voi prezenta mai multe detalii în cadrul declaraţiilor de presă pe care le fac săptămânal de la MFP. Până atunci vă pot spune că legea a fost încălcată în toate aspectele investigate de MFP”, a scris ministrul Cîțu.

Reacția Gabrielei Firea

Reacția Gabrielei Firea nu a întârziat să apară. Ea a scris că-i va face plângere penală ministrului Finanțelor și inspectorilor care au făcut controlul la Primăria Capitalei, pentru abuz în serviciu.

„Ministrul Cîțu a anuntat azi că a găsit (inventat) nu stiu ce nereguli la Primaria Capitalei. De aproape un an se chinuie, saracul! Nu a gasit nimic! S-au fortat 10 luni sa gaseasca ceva, orice, si nu au reusit, pentru ca nu aveau ce sa identifice negativ. Si au plecat asa cum au venit.
Cei trei inspectori s-au intors intr-o zi in Primarie si au spus ca, daca nu scriu ceva, orice, in raport, vor fi dati afara de sefii lor. Mai au putini ani pana la pensie si nu-si permit sa ramana pe drumuri.

Au scris ceva, doar sa fie pe hartie, absolut nimic ilegal sau incorect. Povesti! Ceva legat de inventarul patrimoniului (mare parte administrat de sectoare) si despre cum au fost distribuiti banii pentru termoficare. Existând investitii care decurg din proceduri de achizitii legale, subventii care trebuie achitate si un cont escrow, si aici lucrurile sunt mai mult decat curate și clare.

Deci, un control politic, menit sa arunce o umbra asupra mea si a colegilor mei. Nu vor reusi!

Plangerile pentru abuz in serviciu sunt pregatite. Pe numele Domnului Cațu, a sefei inspectorilor, doamna Secoșan Valerica – cea care îi obliga în numele lui Câțu sa inventeze ceva, si a inspectorilor care au născocit la ordin niste pagini de beletristica financiara SF : domnii Ilea, Oprea, Puscasu.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment