Pensii mărite cu 40%. Parlamentul a votat majorarea.

Parlamentul a votat majorarea pensiilor cu 40%. Amendamentul a fost susținut de PSD la legea rectificării bugetare. Parlamentarii au decis majorarea punctului de pensie cu 14%.

PNL a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională legea. Rectificarea bugetară a fost adoptată de plenul reunit al Parlamentului în forma dorită de PSD. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că este un act de agresiune la stabilitatea economiei României.

„Ceea ce se întâmplă astăzi în Parlamentul României este un act de agresiune la stabilitatea economiei României. Toată lumea se uită astăzi la noi, agenţiile de rating, Comisia Europeană, investitorii, toţi se uită şi ne judecă şi văd cum o grupare vrea să arunce ţara în aer. Vom vota împotriva acestei rectificări bugetare şi ne vom opune şi garantăm românilor că nu vom arunca ţara în aer”, a declarat Florin Cîţu.

Au fost 242 de voturi „pentru”, susținute de PSD, ALDE, Pro România și UDMR, 147 „împotrivă” și 18 abțineri.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat că PSD dau dovadă de iresponsabilitate, iar PNL va ataca la Curtea Constituţională aceste proiecte.

„Sunt consternat că înainte de alegerile locale aţi luat această decizie care aruncă în aer România. Numele tău, PSD, este iresponsabilitate. Doriţi să transformaţi România în Grecia. Este un demers politic iresponsabil, nu ţine cont că România este în pandemie, că am avut cheltuieli enorme în pandemie având în vedere că aţi lăsat depozite de materiale zero. Aruncaţi România pe marginea prăpastiei…Vom ataca la CCR aceste proiecte şi vom face tot ce ţine de noi pentru a scăpa ţara de PSD. Duminică românii vor vota PNL pentru a scăpa de PSD”, a declarat Florin Roman.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a transmis cu o zi în urmă că social-democraţii rămân consecvenţi şi vor vota în Parlament creşterea pensiilor conform legii.

„Rămânem consecvenţi! Mâine (marţi-n.r.) vom vota în Parlament creşterea pensiilor conform legii! Iohannis şi Orban au umilit destul persoanele în vârstă…Orice guvern normal la cap îşi respectă seniorii…N-aţi făcut nimic pentru ei. Aplicaţi legea măcar. Opriţi-vă din furat şi veţi avea bani pentru pensii! Sunt 5 milioane de pensionari care aşteaptă să li se facă dreptate. Să-i vedem mâine pe cei care se opun acestei dreptăţi”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment