Metroul din Drumul Taberei a fost inaugurat

Metroul Drumul Taberei – Eroilor a fost inaugurat oficial de Președintele Klaus Iohannis. La deschiderea magistralei au participat Șeful Statului, premierul Orban și ministrul Transporturilor.

„Este o mare realizare, este cert, după Revoluție, cea mai mare lucrare de tip metrou. Această linie risca să devină o legendă, o legendă a amânărilor, dar iată, a venit un Guvern hotărât care a vrut să dovedească că și astfel de lucrări pot fi finalizate. E important sa se continue pe această linie. Să ajungem cu infrastructura de transport în secolul XXI.

Important de subliniat este că o bună parte din investiție s-a realizat din fonduri UE. Avem în continuare fonduri europene la dispoziție și avem la dispoziție sume imense. Deci se poate continua într-un ritm alert dezvoltarea infrastructurii din România.

În final, trăim într-o perioadă complicată, mă refer la pandemie, și pe această linie este important să circulăm în siguranță și să fim protejați. Dragi bucureșteni, nu uitați, când folosiți și aceasta liniei, masca, igiena, distanța. Domnule ministru, vă așteaptă multe lucrări, unele finalizate alte în așteptare. Va doresc mult succes!”, a declarat Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a adăugat că „lucrurile le așează uneori Dumnezeu astfel încât să pară coincidențe. Coincidența face ca domnul Mocanu era director general Metrorex și subsemnatul ministrul Transporturilor când am negociat finanțarea și când a fost adoptată strategia de dezvoltare a metroului. 2007 și 2008 au reprezentat anii în care au fost reluate investițiile la metrou. Infrastructura de transport este prioritatea zero a guvernului pe care îl conduc”.

De asemenea, „asistăm la un moment istoric pentru ceea ce înseamnă transportul public de călători în București – punerea în funcțiune a magistralei M5 Drumul Taberei, cu cele 10 stații și cei aproximativ 7 km. Reprezintă de departe cea mai mare realizare a Metrorex. Începând de azi bucureștenii vor beneficia de cea mai spectaculoasă linie de metrou. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la construirea acesteia”, a declarat ministrul Transporturilor.

Magistrala de metrou M5 a fost iaugurată cu o întârziere de 5 ani față de termenul stabilit.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment