Studenții își vot putea rezerva online biletele de călătorie CFR

Studenții își vor putea rezerva online biletele de călătorie CFR, începând cu noul an universitar. Ministerul Transporturilor și CFR Călători lucrează la această nouă măsură.

„Vom reveni cu amănunte despre modul în care studenții vor putea procura online legitimațiile de călătorie cu trenurile CFR Călători în momentul în care modificarea legislativă va intra în vigoare. Intenția CFR Călători este ca măsura de emitere online a legitimațiilor de călătorie pentru studenți să poată fi aplicată la începerea anului universitar”, arată un comunicat de presă al CFR Călători.

„Studenții reprezintă o categorie importantă printre călătorii noștri și din acest motiv am căutat împreună cu Ministerul Transporturilor o soluție care să le permită procurarea online a biletelor de tren.  Am continuat astfel politica asumată la începutul anului de a pune în centrul atenției călătorul și nevoile sale și sperăm că acest pachet legislativ și platforma informatică aferentă să fie finalizate până la începerea anului universitar. Această măsură este doar una dintr-o serie mai lungă din cadrul Strategiei de Digitalizare a CFR Călători prin care ne dorim să schimbăm substanțial experiența călătoriei cu trenul. Vom reveni cu mai multe detalii interesante în perioada imediat următoare”, a declarat Dan Costescu, directorul general CFR Călători.

Este o măsură necesară și utilă, mai ales în situația actuală. Studenții vor fi încântați de reușită.

„Ne bucurăm că într-un final am identificat o alternativă care asigură studentului respectarea dreptului de a procura bilete online după trei ani de demersuri ale federației către autoritățile competente”, a spus Horia Onița, președinte Alianței Organizațiilor Studențești.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment