Monica Anisie: măsuri pentru începerea noului an școlar

Monica Anisie revine cu lămuriri în ceea ce privește măsurile care vor fi luate pentru începerea școlii. Purtarea măștilor va fi obligatorie atât pentru elevi, cât și pentru profesori, în timpul orelor și în pauze. În clase, între copii trebuie să fie păstrată o distanță de cel puțin un metru. De asemenea, Ministerul Sănătății recomandă decalarea programului, astfel încât venirea la școală, pauzele și plecarea acasă să se întâmple în intervale orare diferite.

„Deja unele dintre măsuri au fost puse în practică în momentul în care am revenit la cursurile de pregătire pentru examenele naționale. Acele circuite din document sunt realizate în unitățile de învățământ. Purtarea măștii a fost obligatorie și în perioada în care s-au desfășurat examenele naționale. Documentul propus de Ministerul Sănătății a fost lucrat și cu reprezentanți din cadrul Ministerului Educației.

Unitățile din învățământ trebuie să se pregătească pentru a asigura în fiecare spațiu acele materiale dezinfctate necesare pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor”, a specificat Monica Anisie.

În fiecare școală trebuie să existe produse de igienă și un spațiu în care să fie izolate eventualele cazuri suspecte de COVID-19

„Așa cum am spus, responsabilitatea trebuie să fie a întregii societăți. De aceea, autoritățile publice locale trebuie să se asigure că în fiecare unitate de învățământ pe care o administrează să existe toate cele necesare.

Guvernul României a alocat banii necesari pentru achiziționarea a 250.000 de tablete. În același timp, MEC desfășoară un proiect cu Banca Mondială prin care vom achiziționa 74.000 de laptopuri pentru 1163 de licee din toată țară. Azi va fi o OUG prin care vor fi alocați bani pe fonduri europene pentru achiziționarea de tablete, dar și materiale dezinfectante, tot ceea ce este necesar pentru începutul de an școlar în condiții bune”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Important de adăugat este faptul că respectarea normelor de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor este responsabilitatea tuturor.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment