Punctul de pensie crește cu 14%

Punctul de pensie va crește cu 14% de la 1 septembrie 2020, a anunțat Ministrul de finanțe, Florin Cîțu. Potrivit proiectului de rectificare bugetară, majorarea va fi una semnificativă, chiar dacă contextul economic este destul de dificil.

„Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeaşi dată a indemnizaţiei minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, arată proiectul de rectificare bugetară.

Conform unei legi adoptate de PSD, pensiile ar fi trebuit să crească cu 40%, însă contextul economic dificil cauzat de pandemia de coronavirus nu permite acest lucru. Ministrul de finanțe a anunțat, însă, într-o conferință de presă, că suma cu care vor crește pensiile în 2020 este cea mai mare de până acum.

„Încă din primul moment am spus că vom creşte pensiile în 2020 şi astăzi trebuie să vin în faţa dumneavoastră şi să vă spun: da, în România, vor creşte pensiile în 2020. Punctul de pensie, valoarea punctului va avea cea mai mare creştere, cea mai mare sumă pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie pe care am avut-o vreodată. PSD niciodată nu a mărit pensiile cu această sumă, deşi a avut perioade de creştere economică una după alta, trei ani de zile, nu datorită lor, ci datorită contextului economic internaţional şi tot nu au mărit pensiile cu această sumă”, a declarat Florin Cîţu.

Sursă foto

 

0 Comment

Leave a comment