Medicament care ar putea deveni tratament pentru diabetul de tip 1

Se pare că un medicament pentru artrită le este de mare ajutor bolnavilor cu diabetul de tip 1.

Diabetul zaharat de tip 1 apare atunci când sistemul imunitar începe să distrugă celulele beta din pancreas. Aceste celule beta produc în mod normal insulina de care are nevoie organismul pentru a metaboliza zaharurile din alimentele consumate. În lipsa acestor celule, respectiv a producției de insulina, se instalează diabetul zaharat de tip 1.

Oamenii de știință britanici au descoperit că medicamentul numit Abatacept ar putea ajuta bolnavii de diabet de tip 1. Aceștia desfășoară un studiu clinic și speră ca medicamentul să devină noul tratament pentru acest tip de diabet în următorii trei ani. Marea Britanie se află pe locul 1 mondial, cu peste 400.000 de bolnavi.

„Am găsit ceva nou și dacă aceste descoperiri se vor confirma la viitoarele teste, ar fi o schimbare de paradigmă în tratarea diabetului de tip 1 cu adevărat importantă, a declarat profesorul Lucy Walker, de la University College din Londra.

„Este foarte important dacă poți elimina boala, pentru că acest medicament nu doar că încetinește progresul efectelor bolii, dar reduce și riscurile de complicații”, a adăugat cercetătoarea britanică.

Diabetul este una dintre cele mai mari probleme de sănătate ale secolului, cu un număr de cazuri în continuă creștere la nivel mondial. Organismul unei persoane bolnave de diabet nu poate utiliza zahărul (glucidele) din alimente, din cauza secreției de insulina, fie existența, fie prea ridicată.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment