Călin Popescu Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va candida la Primăria Generală a Capitalei, au decis, joi, membrii Biroului Politic al formaţiunii. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Decizia fostului premier de a candida vine după ce miercuri, Pro România şi-a anunţat propriul candidat la Primăria Capitalei. La începutul lunii trecute, Călin Popescu Tăriceanu anunţa că dacă negocierile ALDE cu PSD şi Pro România pentru susţinerea unor candidaţi comuni la Primăria Capitalei şi la sectoare vor eşua, atunci partidul său va merge singur în alegerile locale din 27 septembrie.

„Experienţa pe care am acumulat-o ca prim-ministru, politic vorbind, şi ca preşedinte al Senatului sunt extrem de utile pentru a clădi o strategie şi o viziune pentru oraşul Bucureşti”, a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

El a spus că a constatat că în Capitală nu există „niciun candidat liberal” şi îşi doreşte, în calitate de candidat cu acest profil, voturi de la toţi bucureştenii.

„Nicuşor Dan, care participă la cursa pentru Primăria oraşului Bucureşti, n-are un profil liberal. Faptul că este susţinut de PNL e cu totul altceva, ca să nu mai vorbesc de faptul că planează semne serioase de întrebare asupra profilului liberal al PNL, dacă mai este PNL partid liberal sau nu. Eu spun că nu. Celălalt candidat important este Gabriela Firea, social-democrat. Bucureştiul, de 30 de ani, are un electorat liberal şi eu cred că acest electorat liberal are nevoie de o reprezentare pe măsură, adică un candidat cu adevărat liberal. Sunt de 30 de ani liberal şi cred că, în momentul de faţă, (…) având în vedere că trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, o perioadă grea, sigur, generată de epidemia de coronavirus, nu este timp de experimente. Este nevoie de oameni cu experienţă, de oameni cu greutate”, a susţinut liderul ALDE.

Nu ar fi prima dată când Tăriceanu candidează la Primăria Capitalei. A mai făcut-o la alegerile locale din 1992. Atunci, fostul premier a candidat din partea PNL- Aripa Tânără, dar fără succes.

Până în prezent şi-au mai anunţat candidatura Gabriela Firea (PSD) şi Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment