Orban anunţă majorarea salariilor în DSP-uri

Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au discutat cu reprezentanții Sanitas, care sunt nemulțumiți de neplata sporurilor, dar și de alte neajunsuri din sistemul de sănătate, care s-au acutizat în vreme de pandemie.

Premierul a spus că s-a discutat despre limitarea timpului de lucru pentru cadrele medicale care lucrează în combinezoane, în sensul de a lua pauze după 3 ore. Orban a mai spus că s-a discutat și de sporuri. El a precizat că se va suplini lipsa cadrelor medicale prin detașare din alte zone.

„Am discutat de limitarea timpului de lucru pentru persoane care au echipament, să ia pauză de lucru după trei ore. S-a discutat și de sporuri. Se va suplini lipsa cadrelor medicale prin detașare. În DSP-uri avem nevoie de medici generaliști, specialiști, infecționiști, asistente. Avem nevoie de cadre medicale în spitale. Ce am discutat este ca pentru unele categorii de persoane, cum sunt anesteziștii de la ATI să fie suplimentat sporul pe care îl primesc. Am convenit să creștem salariile din DSP pentru cei care se ocupă de inspecții”, a declarat Orban.

Discuţiile au loc ca urmare a acțiunii de protest a cadrelor medicale, nemulţumite de condiţiile în care lucrează în plină epidemie de coronavirus. Săptămâna trecută la Palatul Victoria câteva zeci de cadre medicale care tratează pacienții cu COVID-19 au depus mai multe memorii, în care au reclamat condițiile grele de muncă din spitale.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment