Masca devine obligatorie în Argeș și în spațiile publice deschise

În Argeș, masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise. Decizia a fost luată marți dimineață de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și va fi aplicată începând cu data de 30 iulie.

Fiecare persoană care are peste 5 ani va fi obligat să poarte mască, de miercuri, pe stradă şi în locurile publice sau private unde sunt mai mult de două persoane, a anunţat, marţi, prefectul Argeşului, Emanuel Soare, într-o conferinţă de presă, după ce a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de UIrgenţă. Măsura a fost luată după ce, în Argeş, au fost raportate, zilnic, în ultimele zile, circa 100 de cazuri noi de COVID-19.

De asemenea, au fost luate măsuri speciale și pentru transportul în comun. Astfel, un autobuz nu va pleca din stație dacă nu au mască toți pasagerii, iar oamenii nu vor avea voie să stea în picioare, ci doar pe scaune.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a spus, la finalul ședinței, că o altă regulă decisă este aceea ca evenimentele private să se desfășoare până la orele 22:00 în timpul săptămâni, iar până și până la ora 23:00 în weekend.

„Orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și va avea activitatea închisă pentru 14 zile. Suntem pe un trend crescător în Argeș, dar am speranța că de acum încolo lucrurile se vor îmbunătăți. Nu considerăm în acest moment că izolarea și carantina sunt soluții eficiente, de aceea am venit cu propuneri adaptate”, a mai declarat prefectul județului Argeș.

Săptămâna trecută, în Argeș au fost luate și alte restricții. Astfel, au fost închise târgurile și piscine, iar programul teraselor a fost redus.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment