Simona Halep se retrage din Turneul de la Palermo

„Având în vedere creșterea recentă a cazurilor Covid19 din România și neliniștea mea din jurul călătoriilor aeriene internaționale în acest moment, am luat decizia grea de a mă retrage din Palermo. Vreau să mulțumesc directorului turneului și ministerului italian al Sănătății pentru toate eforturile depuse în numele meu și doresc turneului o săptămână reușită.” a postat Simona Halep pe rețelele sociale.

A doua jucătoare a lumii și-a motivat decizia prin frica pe care o are în ceea ce privește călătoritul cu avionul în această perioadă, cauzate de numărul mare de cazuri de COVID-19 înregistrate în România. Turneul de la Palermo începe pe 3 august.
Organizatorii au cerut o derogare de la obligaţia carantinei instituite pentru persoanele care vin din România, astfel încât Halep, să poată participa la competiţie. ”Am primit o solicitare urgentă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a cere o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătoarele de tenis care vor participa la turneu”, a explicat, într-un comunicat, directorul turneului, Oliviero Palma.

”Aceasta decizie ar penaliza jucătoare ca Simona Halep, numărul doi mondial şi deţinătoarea titlului la Wimbledon, care nu ar mai putea participa la turneul de la Palermo”, a adăugat Palma.

După WTA Palermo, Simona Halep urma să joace la Praga, turneu ce se va desfășura între 10 și 16 august, dar acum, după ultimul anunț al sportivei, șansele de a se retrage și de la turneul din Capitala Cehiei.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment