Guvernul va majora alocațiile copiilor săptămâna aceasta

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, după o şedinţă a conducerii PNL, că Guvernul va majora alocaţiile pentru copii, însă a reconfirmat că nu va fi vorba de o dublare a lor, aşa cum cere legea votată de Parlament şi care a trecut inclusiv de Curtea Constituţională.

Acesta a declarat că Guvernul va majora alocaţiile copiilor în mai multe etape, arătând că procentul şi ritmul de creştere în cazul acestora depind de prognoze.
„La ora actuală suntem în evaluarea posibilităţilor efective de a susţine o creştere a alocaţiilor. Ce pot să vă spun sigur este că vom creşte alocaţiile. Chiar ne-am gândit la un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere în mai multe etape, dar procentul efectiv de creştere a alocaţiilor şi ritmul de creştere a alocaţiilor depind de prognozele pe care le vom face”, a spus Orban, la sediul PNL, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte majorarea pensiilor, el a arătat că se continuă analizele.
„Trebuie să se finalizeze raportul pe primul semestru privind starea economiei şi starea bugetului. De asemenea, să finalizăm prognozele referitoare la evoluţia economiei româneşti în următorii ani pentru că în funcţie de asta vom lua decizia şi aici pot să vă spun sigur că vom creşte pensiile, dar vom creşte pensiile astfel încât să avem garanţia că economia va putea suporta această creştere a pensiilor”, a afirmat Orban.

Premierul a arătat că Guvernul analizează coordonat creşterea pensiilor şi a alocaţiilor.
„Ambele măsuri generează cheltuieli suplimentare. Analizăm măsurile coordonat pentru că ele generează cheltuieli şi trebuie să ţinem cont atunci când luăm o măsură şi de cealaltă măsură”, a mai spus Orban.
Potrivit legii în vigoare, alocaţiile trebuiau dublate de la 1 ianuarie 2020. Guvernul a adoptat o Ordonanţă pentru amânarea intrării în vigoare a legii, până la 1 august, însă Ordonanţa a picat la CCR, care a menţinunt decizia din legea PSD.

Sursă foto

0 Comment

Leave a comment