Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp readus la viață

Complexul hotelier Amfitreatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, a fost achiziţionat în 2016-2018 de către omul de afaceri Mohammad Murad, fondatorul lanțului hotelier Phoenicia. Complexul va funcționa sub denumirea „Phoenicia Blue View Resort”. În vara acestui an se are în vedere darea în folosinţă corpurile Panoramic şi Belvedere, urmând ca Amfiteatru să se alăture celor două în vara anului viitor, conform profit.ro.

Phoenicia Blue View Resort Olimp se desfășoară pe o suprafata de 47000 mp și are un total de 1500 locuri de cazare. Oaspeții complexului vor beneficia de o plajă privată delimitată de două diguri care formează un golf, 4 piscine (2 pentru adulți și 2 pentru copii), 2 restaurante, 2 baruri, spațiu verde, grădini și o cafenea.

În ceea ce privește distribuirea locurilor de cazare, Hotel Belvedere are 219 de camere și apartamente, cu un total 455 de locuri de cazare. Hotel Panoramic pune la dispoziția 214 camere, însumând un total de 439 de locuri de cazare. Hotel Amfiteatru, care urmează a fi deschis în 2021, are un număr de 336 camere și apartamente.

Investiţia totală este de 40 de milioane de euro, sumă în care este inclusă şi achiziţia hotelurilor. „Investiţia noastră se ridică la 40 de milioane de euro. Am schimbat totul la acest complex: de la instalaţii sanitare şi electrice la faţade. Încercăm să conservăm cât mai mult din faţadele de odinioară, din ceea ce a făcut ca acest complex să fie numit «perla litoralului românesc». Materialele folosite, cum ar fi marmura, gresia şi faianţa, sunt de cea mai bună calitate, fiind importate din Italia“, spune afaceristul.

Complexul Amfitreatru-Panoramic-Belvedere a fost construit în 1971, în cea mai frumoasă zonă a staţiunii Olimp, acolo unde faleza formează un golf. La ridicarea celor trei hoteluri, din echipă de arhitecți au făcut parte Solari Grimberg, Şerban Manolescu şi Radu Mănăilă. În perioada comunistă, acest loc era destinat turiștilor străini bogaţi. După Revoluţie, complexul a trecut în portofoliul Unita Turism, care l-a lăsat în paragină.

0 Comment

Leave a comment